Havnebaner‎ > ‎Aarhus:‎ > ‎

Havnestationen::


En MO(?) og et par personvogne er på vej til eller fra havnestationens perron. Måske holder toget allerede helt stille; men det kunne nu, hvis det altså allerede holder stille, godt have rykket lidt frem, så passagererne ikke skulle gå så langt. Vi bemærker, at der længere fremme i sporet holder en undervisningsvogn(?). Gad vide hvad den laver der? Var det "almindeligt" at have en undervisningsvogn holdende der? Men det er da i hvert fald centralt i forhold til byen! Havnestationen ligger på "Færgepieren". Til venstre herfor ses Bassin 1, derefter Pier 1, Bassin 2, Pier 2, Bassin 5 og Pier 3. Postkort. "Elle, Danmark - Eneret 460." År:?. Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Billedet er angiveligt taget i 1965 og fotografen er Jørn Timm. Det er nyt for mig, at lyntog har frekventeret havnestationen i Aarhus. Jeg er ikke i nærheden af kilder eller litteratur. "Ved nogen noget"? Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: 
https://www.aarhusarkivet.dk/records/000251433

Georg Schmidt skriver på jernbanen.dk: "Sommertrafik ved Århus havnestation. Havneforbindelsen klar til opkørsel til Århus H, det kunne se ud til, at rangisten venter på "en arm" fra fungerende på havnestationen." Årstal: Ukendt. Fotograf: Georg Schmidt. Tak til Georg for at billedet må vises her.

"Venter på rejsende fra Kalundborg". Juni 1971. Fotograf: Alf Arvidsson. Tak til Alf for at billedet må vises her.

DSB MR 4031/32 Århus Havn 08.04.1979. Fotograf: NIels Munch. Tak til Niels for at billedet må vises her.

MO 1843 ankommer til Århus Havnestation i 1978. Fotograf: Jens "MO" Møller. Tak til Jens for at billedet må vises her.
 
Peder Paars ved allerførste prøveanløb af Århus 3. september 1985. Bemærk at havnebanesporet er under omlægning. Fotograf: Bent Mikkelsen. Tak til Bent for at billedet må vises her.

Peder Paars fortøjet ved det nye færgeleje - Prinsesse Elisabeth i det gamle leje. Det var 29. oktober 1985. Fotograf: Bent Mikkelsen. Tak til Bent for at billedet må vises her.