Havnebaner‎ > ‎

Assens


Assens havns placering i forhold til banegården. Postkort. Ikke postgået. Årstal: Ukendt. "ENERET: O. P. O. NR. 7319." Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Assens havn. Længst til højre ses banegården med tog foran. Bemærk at det midterste vindue på første sal i stationsbygningen er forsynet med en dyb hvid markise. Jeg har i skrivende stund (28. februar 2012) ikke styr på havnebanens forløb; men jeg gætter på, at havnebanen har passeret de hvide låger i det hvide stakit (lågerne til højre for hvilke der står et "rangergrænsemærke" (firkant på spidsen)). Postkort. "Johs. Brorsens Forlag, København. 713". År:? Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Plovgaard viser dette billede på jernbanen.dk og skriver: "Nu da de sidste skinner er taget op på havnebanen i Assens er det vel på sin plads med et foto fra dengang, da der stadig lå masser af jernbaneskinner på havnearealet. Her fra Nordre Havnevej, hvor der læsses korn. Bagerst skimtes det gamle søbad, der forsvandt i midten af 1970'erne. Havnesporet blev senere lagt om, så den østlige sporstrækning blev lagt tættere ind mod bygningerne langs gaden. En væsentlig årsag til at havnebanen overhovedet fik så lang en levetid, var at depotejer Flemming Jensen endnu op i 1980'erne jævnligt fik leveret Carlsberg-øl i godsvogne til sit depot ved Nordre Havnevej.". Fotograf: Ikke angivet. Årstal: Ikke angivet.

Plovgaard skriver 6. januar 2015: "De sidste rester af havnebanen i Assens er i disse dage ved at blive taget op" og har venligst givet mig lov til at vise disse 4 billeder:Ovenstående 4 fotos: 6. januar 2015. Fotograf: Plovgaard. Tak til Plovgaard for at billederne må vises her.