Havnebaner‎ > ‎Nørresundby:‎ > ‎

Brogade


Vi er tidligere vendt emnet i bl. a. denne tråd:

http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?mode=thread&id=34739#p34739

hvoraf bl. a. fremgår, at den nævnte station aldrig er blevet fotograferet.

Nedenstående postkort købte jeg for nogle år siden, fordi jeg troede, at når jeg fik det i hånden og fik det forstørret, ville man kunne se jernbanespor passere Brogade. I dag var tiden så kommet, hvor postkortet skulle flyttes fra den usorterede del af mit arkiv til den sorterede ditto. Postkortet kom under forstørrelsesglas og så vidt jeg kunne - og kan - se, er der ingen jernbanespor at se på postkortet. Det kan naturligvis skyldes postkortets kvalitet - jernbanesporene kan være "skjult" i vejbanen.

Men:

Det kan måske også skyldes, at jernbanesporene simpelthen ikke er der: Postkortet er poststemplet 24. december 1912, men derfor kan selve billedet jo godt være en del ældre. Spørgsmålet er dog, om billedet kan være fra før 1899, hvor jernbanen blev forlænget over Brogade og frem til Nørresundby Havnestation (FFJ). Hvis billedet er fra 1899 eller et år eller to tidligere, kan det jo være at de "skure" som ses bag gaslampen til venstre for vejen, kan have noget med FFJ Brogade midlertidige station at gøre.

Det fine skilt på to pæle til venstre i billedet er formentlig ikke et "stationsskilt", men er - vist nok - et "reklameskilt" for den stenhugger, som vist nok havde til huse på arealet bag det lyse stakit.


Postkort. "Victor Hartmans Boghandel". Postgået 24. december 1912. Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.___________
Noter: Se her.