Havnebaner‎ > ‎

Nykøbing Mors


Nykøbing Mors havn 1948. Fotograf: Ukendt. Der er mange spor og mange vogne.

Luftfoto af Nykøbing Mors med færgelejet nederst til venstre og en del godsvogne på stationsterrænet og kajen. Postkort. "Fotomagasinet, Thisted Nr. 6716". År:? Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Færge i færgelejet i Nykøbing Mors i februar 1977. Driften blev indstillet i oktober 1977 (skal verificeres). Fotograf Georg Schmidt. Tak til Georg for at billedet må vises her.

Ovenstående 9 billeder: Nykøbing Mors 1971. Fotograf: Georg Schmidt. Tak til Georg for at billederne må vises her.

Nykøbing Mors havn. År?. Fotograf: Kurt Iversen(?). Et pragtfuldt billede fra enden af det spor, der endte næst-nordligst. Set fra nord mod syd. I baggrunden ses stationsbygningen. Arkiv: Steen Møller Jensen. Tak til Steen for at billedet må bringes her.
Nykøbing Mors havn. År?. Fotograf: Kurt Iversen(?). Det er lidt svært at blive klog på, hvorledes dette billedet eventuelt "hænger sammen med" det ovenstående billede. Umiddelbart skulle man tro, at fotografen havde passeret højre om togstammen på det ovenstående billede og havde taget billedet mellem den forreste og næst-forreste vogn. Men det passer ikke rigtig med at man på billedet kan se et vindue med blå-malet karm. Måske er han gået venstre om stammen og har fotograferet "til den anden side". Er det derfor bygningen til højre man ser på billedet? I øvrigt ved vi ikke, om billederne er taget samme dag. Men vurderet ud fra, at der ser lige "vådt" ud på begge billeder, er det sandsynligt at de er taget samme dag. Arkiv: Steen Møller Jensen. Tak til Steen for at billedet må bringes her.Kommentarer